Workshop Rituelen bouwen

Een ritueel zorgt er voor dat we ons verbonden voelen met elkaar. Rituelen bestendigen vaak iets nieuws: de musical van groep 8 of het doen van je eindexamen middelbare school zijn prachtige voorbeelden van belangrijke overgangsrituelen.

 

Ik kan je ondersteunen bij het nadenken over rituelen die belangrijke gebeurtenissen in jouw organisatie een goede plek geven. Maar ook rituelen die de overgang van Corona naar post-Corona zichtbaar maken.
In een workshop van een dag spreek je met andere deelnemers over jouw rol als leidinggevende in je team en ontwikkelen we met elkaar rituelen die jou en je team behulpzaam zijn bij het werken in teams, dichter bij elkaar.

 

Een ritueel hoeft niet groots en meeslepend te zijn: de intensiteit moet kloppen en jij bent als leider drager van dat het ritueel omdat het uit je hart komt: jij weet wat goed is voor jouw team!

Communicatie in jouw team

Je hebt behoefte om meer zicht te krijgen op de manier waarop communicatie in jouw team plaatsvindt. Je merkt dat het in jouw team bruist van ideeën maar dat er uiteindelijk weinig terecht komt van al die goede ideeën en/of dat taken lang blijven liggen. Het nemen van een besluit duurt eindeloos.. je zou er moedeloos van worden.

 

Herken je één van bovenstaande vragen?

Dan kun jij met je team wel een dosis kleuring van je team gebruiken! In een workshop op maat gaan we aan de slag met communicatie in je team en spelen we met communicatiestijlen. Je leert de stijl van de ander te herkennen en leert hoe je jouw communicatie goed kunt aan laten sluiten bij de manier van communiceren van de ander!

Ook goed te combineren in een maatwerktraject met “besluitvorming in teams”.

Werkgeluk & emotionele intelligentie

Termen als werkgeluk en emotionele intelligentie hoor je regelmatig voorbij komen. Wat is dat nou eigenlijk? Waarom hangen beide begrippen met elkaar samen? Waarom is het van belangrijk dat in jouw team gelukkige medewerkers aan de slag zijn?

 

Afhankelijk van je vraag gaan we individueel met teamleden én met elkaar aan de slag om te werken aan meer geluk in jouw team.

Besluitvorming in teams

Binnen jouw organisatie werk je met zelforganiserende teams; jullie mogen zelf besluiten nemen maar wat is dát soms ingewikkeld. Ik help je op weg met een methode waarmee elke wijsheid van elk teamlid benut wordt en je gedragen besluiten kunt nemen.

 

Ook goed te combineren in een maatwerktraject met “communicatie in jouw team”.

Kwaliteiten in je team

Wil je met jouw team een spannende, creatieve workshop beleven rondom “kwaliteiten in je team”? Schrijf je dan met je team in voor deze workshop.

Maatwerk

Workshops zijn te combineren. Het zijn regelmatig onderwerpen binnen een maatwerktraject.

Geïnteresseerd in deze workshop? Neem dan contact op.