Een succesvol en happy team met de juiste teamcoaching

Wie een voetbalteam een doelpunt ziet scoren weet het: teamsucces is een voltreffer voor je emotionele welzijn. Hetzelfde geldt voor op de werkvloer. Het is een lekker gevoel om naar je werk te gaan met het vooruitzicht dat je met elkaar de klus gaat klaren. Dat je weet waar je het voor doet, dat je plezier hebt met je collega’s en dat de flow volop aanwezig is. Ik coach jou en je collega’s tot optimale teamworkers, zodat je met de juiste teamspirit mooie resultaten bereikt.

Deep Democracy: ieder teamlid telt mee

Wat ik vooral belangrijk vind, is dat jullie als team leren hoe je een ‘echte dialoog met elkaar kunt voeren’. Hierdoor krijgen nieuwe inzichten de ruimte en groeit je team naar een harmonieuze eenheid. Dit gedachtegoed hoort bij de methode Deep Democracy waar ik een groot aanhanger van ben. Bij Deep Democracy wordt namelijk de wijsheid van de minderheid gebruikt. Het gevolg is meer bewegingsvrijheid binnen het team, waardoor er een betere en inclusieve samenwerking ontstaat. Of anders gezegd: ieder teamlid telt mee!

Een happy team in drie stappen

Mijn werkwijze voor teamcoaching bestaat uit drie fases: de voorbereiding, op weg en onderweg.

 

De voorbereiding

Wanneer je met mij in zee gaat, is de eerste stap het ontdekken en ontrafelen van wensen voor het team. Daarna benoemen we samen de probleemstelling. Aan de hand van de informatie die tijdens de voorbereiding naar voren komt, schrijf ik een samenwerkingsvoorstel. Hierin geef ik een globaal overzicht van de onderwerpen die we tijdens het traject gaan behandelen.

 

Op weg

Wanneer we het eens zijn over het voorstel gaan we verder met ‘op weg’. Dit houdt in dat we met elkaar gaan werken aan een op maat gemaakt begeleidingstraject.

 

Onderweg

Tijdens ‘onderweg’ gaan we echt aan de slag met het team. Binnen dit traject komen we diverse interventies tegen. Denk bijvoorbeeld aan:

 

  • intakes met individuele teamleden
  • het uitdelen van speciale vragenlijsten aan de deelnemers om het niveau van communicatiestijl, emotionele intelligentie en werkgeluk te achterhalen
  • met het team werken aan inzicht in eigen gedrag: wat zijn oorzaken en gevolgen van dit gedrag en zijn er overtuigingen bij jou en anderen die een obstakel vormen?
  • teamtraining: hier geven we aandacht aan hoe je een goed gesprek voert, een besluit vormt en communiceert in algemene zin. inzicht in teamsamenstelling: zit iedereen op de juiste plek?
  • het leren nemen van eigen verantwoordelijkheid en het tonen van eigenaarschap
  • brainstormsessies: samen sommen we alle ideeën op. Dit is een ideale manier om met het hele team nieuwe bruikbare toepassingen te ontdekken

Werk samen met mij aan een optimale teamspirit

Een veelzijdig pakket vraagt om een serie verschillende werkvormen, theorie en modellen! Nieuwsgierig? Wil je een team waaraan ieder lid met volle overtuiging een bijdrage levert en dagelijks geniet van een plezierige flow? Laat mij je dan helpen met teamcoaching! Bel of mail, dan kunnen we snel samen aan de slag voor een happy en succesvol team!

Afhankelijk van de vraag gebruik ik bijvoorbeeld een Brown Paper sessie of een moodboard en kies ik voor een creatieve aanpak of juist niet. Verder kan ik diverse modellen en theorieën laten zien, kwaliteiten naar voren halen, opbouwende feedback geven en waar nodig complimenten uitdelen. Kies je voor mij? Dan breng ik dus een rugzak vol tools mee.

Een interim hr-manager met een veelzijdig dienstenaanbod

Met mijn organisatie Astrid Rutten Projects heb ik veel ervaring als interim hr-manager en help ik bij allerlei vraagstukken op het gebied van mens & organisatie. Behalve voor teamcoaching kun je me ook inzetten voor interim hr-management, voor het creëren van meer werkgeluk en voor cultuuronderzoek binnen de organisatie.

Een veelzijdig pakket vraagt om een serie verschillende werkvormen. Afhankelijk van de vraag gebruik ik bijvoorbeeld een Brown Paper sessie of een moodboard en kies ik voor een creatieve aanpak of juist niet. Verder kan ik diverse modellen en theorieën laten zien, kwaliteiten naar voren halen, opbouwende feedback geven en waar nodig complimenten uitdelen. Kies je voor mij? Dan breng ik dus een rugzak vol tools mee.