Bereik betere prestaties dankzij werkgeluk

Als je gelukkig bent, dan presteer je beter. Wil je met je team optimale resultaten bereiken? Dan is het dus belangrijk dat alle medewerkers met plezier hun werk doen. Maar hoe bereik je dat? Ik weet hoe en help je graag aan een gemotiveerd en verantwoordelijk team, ofwel aan werkgeluk op de werkvloer!

Werkgeluk bestaat uit meerdere onderdelen. Wanneer deze allemaal in orde zijn, zorgen ze voor een harmonieus geheel waarin optimaal teamwork mogelijk is. Er is passie en plezier in het werk en de teamleden ondersteunen en waarderen elkaar. Verder voelen werknemers zich veilig om elkaar feedback te geven.

De factoren voor werkgeluk

Een van de onderdelen voor werkgeluk is ‘eigenaarschap’. Deze term houdt in dat een werknemer zich volledig verantwoordelijk voelt voor zijn werk. Eigenaarschap ontstaat wanneer ieder teamlid voldoende vaardigheden bezit en zelfvertrouwen heeft voor het takenpakket. Verder speelt het gevoel om waardevol te zijn een grote rol. Wanneer je ziet dat je werk van betekenis is en je het verschil maakt voor anderen? Dan zet je je graag volledig in! Het is dus belangrijk om te ontdekken hoe we eigenaarschap kunnen bereiken bij alle teamleden. Naast eigenaarschap zorgen positieve emoties voor werkgeluk. Hetzelfde geldt voor de voldoening die teamleden krijgen van groeien, hun talenten benutten en van het bijdragen aan een hoger doel.

Werkgeluk: belangrijk voor werknemers én voor werkgevers

Ervaart een werknemer werkgeluk? Dan heeft dat voor een organisatie meerdere voordelen. Volgens de broaden-and-build theory van Barbara Fredrickson zijn gelukkige mensen actiever, creatiever, betrokkener, socialer en gezonder. Op de werkvloer betekent dit bijvoorbeeld dat een gelukkige werknemer meer open staat voor kritiek. Ook is werkgeluk goed voor de creativiteit en het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Verder geeft een gelukkig gevoel energie en veerkracht. Werkgeluk is dus uiterst belangrijk voor een gezonde organisatie. Wanneer mensen met plezier werken, gaat de arbeidsproductiviteit omhoog en worden klanten vriendelijker behandeld. Werkgeluk kan de bedrijfsresultaten dus gunstig beïnvloeden.

Teamcoaching voor werkgeluk

Wanneer je mij inschakelt voor werkgeluk in jouw organisatie, werk ik met teams aan thema’s als het ervaren van voldoening, plezier & verbinding beleven met elkaar en zingeving ervaren in het werk dat je doet.

Het belang van zingeving?

‘Mijn werk draagt bij aan mijn levensgeluk’, is één van de overtuigingen die horen bij het onderdeel zingeving. Ook het eens zijn met de waarden van de organisatie en het gevoel hebben om een zinvolle bijdrage te leveren zorgen voor meer werkgeluk. Dit gevoel kan overigens nog versterkt worden wanneer de werknemer vindt dat hij met zijn werk bijdraagt aan een betere wereld.

Gun je teamleden voldoening van hun werk

Jezelf ontwikkelen en je talenten benutten, zorgen voor voldoening. Daarnaast moet er ruimte zijn om nieuwe dingen te leren. Zelf de manier van werken bepalen, brengt werknemers ook dichter bij werkgeluk. Verder dragen waardering en een complimentje op zijn tijd ook bij aan het gevoel van voldoening.

Presteer meer met plezier en gelach

Een goede werksfeer en geen klaagcultuur horen bij het onderdeel ‘plezier & verbinding’. Voor een optimaal werkgeluk moet een werknemer een goed contact hebben met zijn collega’s. Verder is ondersteuning belangrijk van zowel de collega’s als leidinggevende. Tenslotte: er moet binnen het team plezier zijn. Regelmatig lachen is goed voor het werkgeluk!

Laat mij je helpen aan meer werkgeluk binnen je team

Denk je dat de werksfeer en het werkplezier beter kunnen in jouw team? Ik help je graag op weg naar meer werkgeluk voor alle teamleden. Bel 06 43284671 of mail info@astridruttenprojects.nl voor meer informatie, dan kunnen we snel aan de slag!