BLOG - Miro

Miro

Coaching

Maandag avond 19.00 uur; persconferentie….. daar gaan we weer! Maar… voor het goede doel! Binnen 24 uur zag mijn agenda er wederom heel anders uit dan gepland maar mijn motto is nu eenmaal “never a dull moment” dus hier komen we ook wel weer overheen.

 

Ook teams staan anders tegenover online sessies houden dan een half jaar geleden. Dat is merkbaar want de omslag van een “dag live” naar “een dagdeel online” was zo gemaakt. In no time had ik mijn programma aangepast en het werd een fantastische middag.

 

Het team bestond uit 8 deelnemers; super handig want bij de tool Teams heb je iedereen in beeld ūüôā Wel zo gezellig.

 

Handig is het om een namenlijstje naast je laptop te leggen zodat je heel snel alle ontbrekende voor- of achternamen hebt aangevuld.

 

Het onderwerp voor de middag was om met het team docenten een visie te vormen over de ideale “online” en “offline” lesdag en “de ideale lesdag vanuit student-perspectief”.

Bij de start gaf het team aan graag een positieve middag te willen hebben, afstemming met elkaar te vinden. Belangrijke input voor een goede incheck met het team in twee delen: wat verwacht je van de middag qua inhoud en proces (wat heb je nodig voor een goede middag) en daarna: vertel iets over de allerlaatste foto op je filmrol van je telefoon. Dat blijft een leuke werkvorm.

 

Vervolgens alle microfoons aan laten staan zodat het lekker interactief kon zijn en we zijn aan de slag gegaan.

 

Gestart met een brainstorm over “het ideale uitgangspunt om les te geven”.¬†In “Miro” had ik alvast een aantal borden aangemaakt; de linken gekopieerd en stand-by gezet zodat ik ze snel in de chatfunctie van Teams kon kopi√ęren (deelnemers moeten inloggen in Miro voordat ze bij het bord komen: accounts k√ļn je dus van te voren al laten regelen). In no-time zag het bord van Miro er gevuld & vrolijk uit. Inclusief emoticons. Een deelnemer kon niet op Miro komen; zij gebruikte de chat van Teams en een andere collega kopieerde haar inbreng in Miro. Het bord kun je vanuit Miro eenvoudig exporteren naar pdf-formaat (niet vanuit Safari trouwens!) Met dank voor de tip @Esther Van der Storm van @Stormpunt!

 

Vervolgens plenair een goed gesprek gevoerd over deze brainstorm om vervolgens in¬†online vergaderkamers¬†(de links stonden al klaar) verder met elkaar in gesprek te gaan over visie op onderwijs in combinatie met de opdracht om via unsplash.com een beeld te zoeken dat de toon van de discussie in beeld samenvatte. Ik heb de opdracht gecombineerd met een¬†pauzelaten nemen en heb een¬†exacte eindtijd¬†(14.50 uur) genoemd: handiger dan “over een kwartier” weer terug. Aan de hand van die¬†foto’s¬†is later plenair de opbrengst aan elkaar toegelicht.¬†Tip: noteer voor jezelf wie er in welke vergaderkamer aan het werk gaat met welke opdracht: prettig bij de nabespreking!

 

Tussendoor regelmatig pauzes; belangrijk om het energieniveau op peil te houden en daar ook regelmatig naar te vragen!

 

Kortom: een lekkere werkmiddag! Neem tijd voor de voorbereiding, zet linkjes klaar op je notitieblok en spring!